Order by December 19 for delivery before Christmas. Extended returns on all orders to January 9.

THE_WIMAN

PANTA KLÄDER?

PANTA KLÄDER?

Hur återvinner vi plaggen som kommer från garderoben? Statistik visar att mycket kastas rakt ner i soporna men en del säljs vidare på Blocket, Tradera, ReRobe, Sellpy eller någon annan fenomenal tjänst vilket är toppen.

Vi som bolag tycker att vi har ett stort ansvar för det vi producerat och det sträcker sig längre än när ett plagg skickats till våra underbara kunder. Vi tar ansvar på många olika sätt men en tydlig grej vi gör är att skriva ut rekommendationer om hur du kan återvinna våra plagg på alla produktsidor. Vi uppmanar alla att laga, byta eller ge bort* men vi erbjuder...


WE LOVE TENCEL™

WE LOVE TENCEL™

We are obsessed with sourcing the most sustainably produced fabrics we can find out there. It took us a few months to decide but we finally chose 100% Tencel™️ in our first collection and could not be more pleased with that decision.

GREEN LITTLE HEART

GREEN LITTLE HEART

We joined Green Little Heart, a marketplace dedicated sustainable and ethical lifestyle brands.

We answered a bunch of questions about sustainable fashion and our way of working, you can read the full interview here


SUSTAINASEARCH

SUSTAINASEARCH

Ett stort argument till varför jag startade the_wiman var att jag själv tyckte att det var svårt att hitta hållbara varumärken och anade att fler kände som jag. Trots information om material, certifieringar och företagens egna hållbarhetsmärkningar var det svårt att jämföra olika plagg på ett rättvist sätt. 

Start-up bolaget SustainaSearch har utvecklat en lösning på problemet och vi är väldigt glada att nu lansera vårt samarbete. Deras tjänst SustainaIndex är en hållbarhetsjämförelse, för kläder och textilier. SustainaIndex är utvecklat i samarbete med experter och forskare inom textil och hållbarhet och visar hållbarhetsbedömningen direkt på plaggnivå.

Sustainasearch är ett SaaS-bolag, baserat...


AUGUST - SEPTEMBER EDIT

AUGUST - SEPTEMBER EDIT

A short styling love story with THE trend boots. Click image to read.